Mäsiarov výber
Mäso je naša vášeň
Naše nadšenie pre vynikajúce mäso sa pretavilo do konkrétneho výsledku: predstavujeme vám Mäsiarov výber. Najobľúbenejšie kúsky bravčového, hovädzieho a kuracieho mäsa pod touto značkou nájdete exkluzívne v Bille. Za každým produktom je starostlivý výber našich mäsiarov, ktorí úzko spolupracujú s tými najlepšími dodávateľmi.
Ak si radi vychutnáte poctivé mäsové jedlo, Mäsiarov výber je skvelá voľba.
Vďaka vám sme získali prvenstvo mimoriadnej kvality chladeného baleného mäso v sieti supermarketov. Ocenenie QUDAL sme získali na základe Spotrebiteľského prieskum trhu, ktorý bol realizovaný organizáciou ICERTIAS – International Certification Association v januári 2024 na Slovensku a vzorke 1200 respondentov.
Vyberáme pre vás to najlepšie
Výber, za ktorým stoja skutoční odborníci na mäso, je skvelým výberom na váš stôl. Či už milujete jemné kuracie prsia, alebo si neviete predstaviť nedeľu bez čerstvých bravčových rezňov. Doprajte si výživné, voňavé a čerstvé mäso. Okrem kvality vás poteší aj cena, ktorú si môže dovoliť každý.
Ako spoznáte dobré mäso? Máme pre vás skvelé tipy od našich mäsiarov
Výber mäsa
Jednoducho musí vyzerať dobre hneď na prvý pohľad. Dobré bravčové mäso má ružovkastú farbu, musí byť bez senzorických zmien, krvných podliatin a čerstvé hovädzie je krásne sýtočervené. Všímajte si aj množstvo tuku na svalovine. Dobrou pomôckou na rozoznanie veku zabitého zvieraťa, je farba tuku. Čím je tmavší, tým bolo zviera staršie. Potom sa, samozrejme, pozerá na kvalitu aj cez ostatné zmysly. Podstatná je aj jeho vôňa. Mala by byť príjemná až mierne sladká. Dôležitá je aj konzistencia, teda aby mäso nebolo príliš vodnaté a musí byť správne opracované. Vyberajte si mäso, ktoré je pevné, husté a určite si treba dávať pozor na to, aby svalové vlákna boli jednotné.
Ako zaobchádzať s mäsom, aby ostalo čo najdlhšie v najvyššej kvalite
Zmrazenie mäsa
Predstavujeme majstrov svojho remesla
Stanislav Stareček
(Špecialista kontroly kvality mäsa v BILLE)
S mäsom pracuje už od roku 1996. U nás má na starosti kontrolu kvality aj školenia mladých nadšených mäsiarov. Zároveň dohliada, aby bolo fungovanie na oddelení i celej filiálke bezproblémové.
Inšpirujte sa jeho tipom na rýchly mäsový recept
Veľmi rád experimentuje, ale má rád aj klasické jedlá, napríklad držkovú či guláš.
Marek Borovský
(Špecialista kontroly kvality mäsa v BILLE)
Skúsený porotca z Masterchef Slovensko šéfuje aj u nás. V BILLE pracuje už od roku 2004, má na starosti kontrolu kvality a výber mäsa na váš stôl.
Inšpirujte sa jeho tipom na rýchly mäsový recept
Obľubuje kačaciu výkrmovú pečeň na flambovaných jabĺčkach. Dá sa povedať, že to je jedlo hotové za pár minút.
Chutné mäsové recepty
Hovädzie mäso
Hovädzia falošná sviečková
Jedno z najjemnejších a najkvalitnejších hovädzích mias. Je ideálne na tatársky biftek, steak, stroganov, medailóniky či roládu.
Kuracie mäso
Kuracie rezne
To najlepšie z kuracieho. Chutí skvele v každej podobe ako soté, čína, špíz, rovnako aj v šalátoch. Odporúčame vám ho taktiež na kurací stroganov.
Bravčové mäso
Bravčová krkovička
Vynikajúce mäso, perfektné na prípravu segedínu, guláša, perkeltu, paprikáša, steakov aj rezňov. Je to najobľúbenejší kúsok bravčového mäsa počas grilovacej sezóny.