08.05.2022

Jahodovo-malinová zmrzlina


Dokončené v
15 min
Obtiažnosť

Kategória
  • Dezerty

TIP: Zmrzlinu môžete pripraviť rovnakým spôsobom aj použitím iného sezónneho ovocia (broskyne, černice, čučoriedky).


Ďalšie chutné recepty nájdete na: BILLA ReceptyKulinarium.sk

Prísady

Prísady pre
 
Porcia(ie)

Na zmrzlinu:
  • 350 gramov
    smotany na šľahanie
  • 250 ml
    sladeného kondenzovaného mlieka
  • 150 gramov
    očistených jahôd
  • 150 gramov
    malín

Kroky prípravy

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Jahody nakrájajte na menšie kúsky, dajte ich do hlbšej nádoby, pridajte maliny a všetko dohladka roztlačte ponorným mixérom.
  2. accessibility.recipes.cookingstep

    Smotanu vyšľahajte tak, aby bola stredne tuhá.

    Potom prilejte kondenzované mlieko a pokračujte v šľahaní, kým nevznikne hladký krém.

  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Do krému rukou zapracujte pripravené jahodovo-malinové pyré.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Všetko pomaly premiešajte a prelejte do dlhej formy, prikryte fóliou a vložte do mrazničky.
  5. accessibility.recipes.cookingstep

    Zmrzlinu nechajte v mrazničke aspoň 8 hodín. 

    Pred podávaním ju vyberte z mrazničky a nechajte postáť pri izbovej teplote asi 10 minút. 

    Potom podávajte v malých pohároch na zmrzlinu alebo v kornútikoch.