JAROSLAV ŽÍDEK
Známy šéfkuchár svetového formátu
Nášho odborníka na varenie, charizmatického Jaroslava Žídeka, určite poznáte z rôznych televíznych programov ako napr. Áno, šéfe, či Nebíčko v papuľke. Pán Žídek je vyučený kuchár, ktorý počas svojej kariéry pôsobil v mnohých európskych krajinách od Česka, Švédska, Dánska, Nórska, Anglicka, Talianska, Francúzska, Španielska až po Slovensko.
Jaroslav Židek, rodený Pražák, pochodil veľký kus sveta a nakoniec sa usadil na Slovensku. Učarovala mu naša krajina, milí ľudia a príjemná atmosféra.
V bratislavskom Erdödyho paláci vtedy riadil tri kulinárske skvosty: Restaurant Camouflage, Restaurant & Wine Bar Flowers a Lacia Café.
Počas jeho šéfovania reštaurácia Camouflage, získala viacero ocenení (2 čapice - Gault Millau, 2,5 F - Der Feinschmecker, Trend Top najlepšia reštaurácia na Slovensku 2007 - 2010).
Na svedomí má niekoľko kuchárskych kníh - Šéfkuchár v paláci, Nebíčko v papuľke, ani šéfkuchár nemá recept na všetko!, Nebíčko v papuľke 2 a sám sa v gastronómií neustále vzdeláva. Dokonca prevádzkuje aj vlastnú školu varenia, v ktorej odovzdáva svoje bohaté kuchárske skúsenosti.
Od začiatku roku 2023, odkedy s ním spolupracujeme, pre vás stihol pripraviť množstvo chutných a inšpiratívnych receptov. Pri svojej tvorbe je veľmi kreatívny a vďaka nemu ste sa už naučili množstvo praktických trikov, ktoré pravidelne využívate v kuchyni.
Ktoré produkty si u nás pán Židek kupuje najčastejšie a odporučil by ich aj Vám?
„Doporučujem ochutnať ktorýkoľvek produkt z rady BILLA Premium. Napríklad maslo so soľou vám úplne postačí k housce na dobré raňajky.“
„Paradajkový pretlak v skle BILLA bio som vyskúšal pri točení receptov a používam ho aj doma. “
„Ponuka mäsa Mäsiarov výber, bravčové karé, rebierka a pod. alebo hovädzie mäso sa výborne hodí na prípravu bežných rodinných mäsových jedál v týždni, či cez víkend na nedeľné menu.“
„Kačice delené aj celé z Top farm sú jednoducho skvelé.“