01.05.2022

Hlivový guláš s tekvicou hokkaido


Dokončené v
90 min
Obtiažnosť

Kategória
  • Hlavné jedlá
Ďalšie chutné recepty nájdete na: BILLA ReceptyKulinarium.sk

Prísady

Prísady pre
 
Porcia(ie)

500 gramov
hlivy ustricovej
500 gramov
tekvice hokkaido
400 gramov
cibule
100 gramov
masla
2 strúčik(y)
cesnaku
1 liter
zeleninového vývaru
2 PL
sladkej papriky
1 PL
jablčného octu
1 PL
zemiakového škrobu
Bobkový list
Majorán
Rasca
Soľ
Korenie

Kroky prípravy

1
Umyte hlivu a nakrájajte ju na dvojcentimetrové rezance, stonky nasekajte najemno a tekvicu zasa na rovnaké kocky.
2
Cibuľu orestujte na roztopenom masle, pridajte stonky hlivy, rascu, bobkový list a pečte približne 5 minút.
3

Primiešajte hokkaido so zvyškom hlivy a na záver poprášte paprikou, zalejte octom,

vývarom a krátko povarte do polomäkka.

4
V studenej vode zmiešajte škrob a zahustite.
5
Dochuťte majoránom, soľou a korením.