Broskyňový ricotta koláč
Kategória
TIP: Ricottu a vajcia vyberte z chladničky skôr a nechajte ich aspoň hodinu pri izbovej teplote odpočívať. Koláč vďaka tomu získa krémovejšiu textúru.
Ďalšie chutné recepty nájdete na: BILLA ReceptyKulinarium.sk
Prísady
Kroky prípravy
Rúru predhrejte na 180 °C.
Formu s priemerom 24 cm vytrite
maslom.
Takto pripravené cesto vylejte do vymastenej formy a vložte do vyhriatej rúry.
Pečte 45 až 55 minút.
Upečený koláč nechajte vychladnúť pri izbovej teplote.
Pripravte si broskyne a polevu
Pridajte med a škoricu a položte na sporák.
Keď voda zovrie, varte ju ešte 3 minúty.
Zložte hrniec z plameňa, vyberte škoricu aj broskyne na tanier.
Pridajte scedenú želatínu a premiešajte tak, aby sa želatína rozpustila.
Potom ju nechajte trochu vychladnúť.
Broskyne ošúpte a nakrájajte na tenké plátky.
Tie poukladajte na koláč a zalejte pripravenou polevou.